Rond 2021 ben ik in de leer gegaan bij kunstenaar Naomi King en leid zij mij op tot muralist. Dit groepsproject bestaat uit allemaal meiden van 16 tot 22 jaar en hebben met deze groep meerdere muurschilderingen mogen maken. Het gehele project focust zich op Rotterdam en Rotterdamse mensen, vandaar de naam Roffa Chicks. Naomi King is ook community artiest en daarom heb ik van de raggae zangeres Rita een muurschildering gemaakt. Het was enorm leerzaam voor mij en toen Rita en Naomi het eindresultaat zagen schoten ze helemaal vol. Zo zie je maar wat het kan betekenen voor anderen 🤗

Mijn visie is dus ook om verder te groeien als kunstenaar en als muralist zodat ik groot werk kan maken wat vele mensen kunnen zien en om vergeten gebouwen kleurrijker te maken. Ieder project wat ik krijg is enorm leerzaam voor mij en iedere keer een opstapje om nog groter te worden.

Rita

Voor het project 'Roffa Chicks' van Naomi King kreeg ik de kans om bij Naomi in de leer te gaan en zelf mijn eerste echte muurschildering te maken. Rita, de geportreteerde vrouw is Raggae zangeres in Rotterdam maar heeft ook een eigen restaurantje waarbij ze haar omzet doneert aan haar vaderland. Dit vonden Naomi en ik allebei erg mooi en vonden het leuk om in de huis van de wijk een muurschildering van haar te maken om haar uit te lichten voor het mooie werk dat zij allemaal doet. Naomi en Rita moesten allebei huilen omdat ik dit heb gemaakt en dat is super hartverwarmend! 

De muurschildering is in de SKVR in Rotterdam Zuid wat een kunst stichting is voor jongeren. Deze is dan ook in een van hun muziekruimtes gemaakt. En een straat verderop staat het restaurant Royal Roots Corner gevestigd.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Zelf heb ik de studie Mediamanagement gedaan en de afdelingsmanager wilde de afdeling aardig onder handen nemen, en hoe leuk is het dan om de creatieve studenten van de school erbij te betrekken! 

Dit was een open call waar ik uit de bus gekomen ben en moest een ontwerp op de motto: 'think build run' bedenken. Ik wilde dit beeld van Michelangelo kleurrijk afbeelden aangezien hij niet alleen kunstenaar was maar ook uitvinder.