Schoolportfolio

Momenteel zit ik op het Grafisch Lyceum Rotterdam en volg ik de MBO4 opleiding Mediamanagement.
Op deze opleiding leer je alles plannen en organiseren wat binnen de creatieve branche valt en kunnen wij van A tot Z het project aansturen.

Alles op deze pagina is mijn eigen opgeleverde schoolwerk.

Ik ben niet alleen creatief met mijn handen bezig maar misschien nog wel meer met creatief denken!

Opsomming van mijn opleiding

Voor vele vakken maken we vaak promotieplanningen. Hierin lichten we alles uit om het gewenste product/dienst zo goed mogelijk te promoten op een effieciënte manier. Ook moeten we alle projecten plannen en bijhouden.

Voor onze opleiding gingen we de bijpassende show genaamd Mediamanagement-TV maken. Ik heb het gehele concept verzonnen, ontwikkeld en voortgezet. Daarnaast heb ik de gehele stijl ontworpen en het geedit tot het eindproduct.

Alle middelen die zowel online als offline zijn doen wij hanteren aan de hand van een stylesheet zodat alle producten overeenkomen en zo naamherkenning te creëren.

Omdat we altijd nog management doen, doen we veel dingen als vacatures, briefingen, notulen, agenda's, plan van aanpak, draaiboeken etc. maken.

Bij marketing leren we uiteraard de marketingtermen maar ook hoe je het in de praktijk toepast. Zo heb ik voor mijn eigen onderneming enquête-onderzoeken, marketingplannen, promotieplanningen, websites, nieuwsbrieven etc. uitgezet!

Daarnaast leren we te werken in enorm veel Adobe pakketen als Indesign, Illustrator, Photoshop, XD en Premiere Pro.

We hebben fotografie lessen gekregen. Om op professionele manieren te fotograferen en dat te bewerken in Adobe. Zo hebben we voor een bedrijf gefotografeerd en een promotiecampagne opgezet.

Dat allemaal om gehele campagnes, evenementen, producties etc. op te zetten. Met al deze vaardigheden ben ik bereid om het volledige project van A tot Z uit te voeren van concept tot eindresultaat. En dan mag ik het vol trots presenteren.

Wat ik het leukste vind aan de opleiding is dat we de creatieve vrijheid krijgen om van een concept werkelijkheid te maken. Het brainstormen en leuke, originele ideeën en bedenken en vervolgens dat werkelijkheid maken vind ik super tof!

Voor marketing waren we bezig met een nieuw concept verzinnen en uitwerken voor srprs.me. Dat is een vakantiemaatschappij die verrassingsreizen organiseert en wij moeten een leuk idee bedenken hoe de reizen nóg bijzonderder worden. Dit werken we uit van concept naar uitgewerkt eindresultaat in de stijl van srprs.me.

Toepassen in de praktijk

In mijn vrije tijd ben ik ook enorm veel bezig met het toepassen van alle stof in de praktijk, voor zowel privé als voor mijn eigen onderneming. Zo merk ik dat het in vele business gerelateerde situaties erg van toepassing komt. Zo heb ik vaker gepitcht, gepresenteerd maar ook vaker projecten opgezet en begeleidt. Maar ook voor mijn opdrachten maak ik notulen, (de)briefingen, facturen etc.

Mediamanagement TV

Op mijn opleiding hebben we externe projecten waarvoor je kan solliciteren en dit keer hadden ze Mediamanagement TV waarbij we een serie aan afleveringen zouden maken dat aan onze opleiding is gerelateerd. Ik had voor de tweedejaars een soort 'ik hou van holland' verzonnen waarbij we ze gingen testen op kennis wat ze hebben opgedaan de afgelopen twee jaar op de opleiding. 

Ik had het idee bedacht en ging het daarna verder uitwerken. Zo heb ik de gehele huisstijl ontworpen en toegepast. Daarnaast heb ik het gehele concept verzonnen en uitgewerkt tot o.a. het draaiboek, script, presentatiekaarten. En uiteindelijk heb ik het geedit en een eigen intro gemaakt