Rond 2021 ben ik in de leer gegaan bij kunstenaar Naomi King en leid zij mij op tot muralist. Dit groepsproject bestaat uit allemaal meiden van 16 tot 22 jaar en hebben met deze groep meerdere muurschilderingen mogen maken. Het gehele project focust zich op Rotterdam en Rotterdamse mensen, vandaar de naam Roffa Chicks. Naomi King is ook community artiest en daarom heb ik van de raggae zangeres Rita een muurschildering gemaakt. Het was enorm leerzaam voor mij en toen Rita en Naomi het eindresultaat zagen schoten ze helemaal vol. Zo zie je maar wat het kan betekenen voor anderen 🤗

Mijn visie is dus ook om verder te groeien als kunstenaar en als muralist zodat ik groot werk kan maken wat vele mensen kunnen zien en om vergeten gebouwen kleurrijker te maken. Ieder project wat ik krijg is enorm leerzaam voor mij en iedere keer een opstapje om nog groter te worden.

In de Biesboschhal

Van 28 september tot 1 oktober werd een vierdaags evenement gegeven in de Biesboschhal. Ik mocht alle vier de dagen live painten en heb de twee bovenstaande murals gemaakt. Hier kreeg ik de volledige vrijheid om te maken wat ik wilde, dus hier een goede presentatie over hoe mijn stijl eruit ziet: surrealisme

Het Witte Dorp

'Het Witte Dorp' in Krispijn is de plek waar mijn opa vroeger opgegroeid is. Toen ik kunstenares Annabelle Guerra (XOXO) tegenkwam vroeg ze gelijk of ik met haar wilde painten in het Witte Dorp. De inspiratie voor deze schildering is kunstenaar Banksy die op slooppanden minimalistische schilderingen maakt. DIt wilde ik in combineren met het iconische gezicht van Selvador Dalí.

 Kranten zoals Dordt Centraal en AD de Dordtenaar hadden deze muurschildering al gauw opgepikt!

Kringloop tuin

Voor de volks-/kringloop tuin achter mijn huis was ik gevraagd om bij te dragen aan de renovering van hun gezamenlijke tuinhuis. Deze biologische en gifvrije volkstuin met liefde voor natuur en bijen, dus vandaar deze schildering!

Step in the Arena 2023

Step in the Arena is een jaarlijks internationaal street art festival in Eindhoven. Ik was geselecteerd voor de line-up en mocht tussen de grootste artiesten staan (wat een eer!). Ik koos ervoor om een tekening van rapper Travis Scott uit 2021 na te maken. De opkomst was enorm groot en voorbijgangers herkende de rapper gelijk. Wat een geslaagd weekend en niet te vergeten eerste festival!

Rita voor SKVR de Hillevliet

Voor het project 'Roffa Chicks' van Naomi King kreeg ik de kans om bij Naomi in de leer te gaan en zelf mijn eerste echte muurschildering te maken. Rita, de geportreteerde vrouw is Raggae zangeres in Rotterdam maar heeft ook een eigen restaurantje waarbij ze haar omzet doneert aan haar vaderland. Dit vonden Naomi en ik allebei erg mooi en vonden het leuk om in de huis van de wijk een muurschildering van haar te maken om haar uit te lichten voor het mooie werk dat zij allemaal doet. Naomi en Rita moesten allebei huilen omdat ik dit heb gemaakt en dat is super hartverwarmend! 

De muurschildering is in de SKVR in Rotterdam Zuid wat een kunst stichting is voor jongeren. Deze is dan ook in een van hun muziekruimtes gemaakt. En een straat verderop staat het restaurant Royal Roots Corner gevestigd.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Zelf heb ik de studie Mediamanagement gedaan en de afdelingsmanager wilde de afdeling aardig onder handen nemen, en hoe leuk is het dan om de creatieve studenten van de school erbij te betrekken! 

Dit was een open call waar ik uit de bus gekomen ben en moest een ontwerp op de motto: 'think build run' bedenken. Ik wilde dit beeld van Michelangelo kleurrijk afbeelden aangezien hij niet alleen kunstenaar was maar ook uitvinder.

Sociaal plein Crabbehof

Stichting Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip & Zo slaan de handen ineen met Bibliotheek Aanzet en Buurtwerk Dordrecht om een sociaal plein aan te leggen langs de Savornnin Lohmanweg in Dordrecht. Ik mocht daar ook aan meewerken door een muurschildering te maken op de vergeten rolluiken op de gevels van Pip & Zo.

Op de gevelrand staat het gedicht van stadsdichter Juno Riessema.
Nergens lijkt op hier, zullen we alles samen delen?
Hoe langer je blijft kijken, hoe meer je er om gaat geven
. Juno

Projectleiding: Lotti Hesper

Veerplein

Voor B-red, voormalig Veerplein in Zwijndrecht mocht ik deze muurschildering doen. Deze vleugels zijn bedoeld als photowall omdat Veerplein ook als uitgaansgelegenheid wordt gebruikt. Op deze manier kan je je tent promoten door mensen die foto's maken voor de muur!